top of page
Image by Flo P

SAN GIMIGNANO

San Gimignano – ett medeltida Manhattan

Mellan Florens och Siena ligger staden där tiden stannade, här får du en känsla av hur det var att leva på medeltiden, en upplevelse i det förflutna.

Landskapet är fantastiskt och många av de mest kända fotografierna från Toscana är tagna från detta område, en oemotståndlig toskansk idyll.

Ett måste är att se de berömda tornen. Otroligt nog står 14 av de ursprungliga 72 tornen i San Gimignano kvar. Stadens välburgna familjer tävlade om makt och prestige på 1200-talet och tornens höjd blev symboliskt, ju högre torn desto mer makt.

 

Här berättar jag om etruskernas ursprung - vilka var de, när levde de och vad lämnade de efter sig? 

 

Under stadsvandringen kommer jag beröra medeltidens rivalitet mellan olika städer - påveanhängare eller kejsaranhängare?

Vi besöker den pittoreska ”Collegiata” som har en otrolig serie fresker från mitten av 1300-talet. Från golv till tak, fyllda med levande, berättande och skräckinjagande bibliska episoder. 

San Gimignanos ”La Vernaccia”, går under benämningen ”Drottningen av det vita vinet” och för att avsluta turen i fulländning en prisbelönt hemgjord glass hos Gelateria Dondoli.

“Det är något förtrollande med denna stad, varje år måste jag tillbaka, det är här jag vill bo, älskar denna plats.”

ANJA KLAWAN

bottom of page